Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olle Westblad, Dala-Floda

En engagerad föreningsledare och samhällsbyggare har gått ur tiden.

Annons

Olle Westblad insåg och ansåg att ett gott samhälle byggs genom och av dess ungdomar. Den insikten och ett stort socialt patos kom att prägla hela hans ledar- och yrkesgärning, och även hans insatser inom kommunpolitiken.

Under många år var han ordförande i Dala-Floda IF och han ledde också flera av föreningens sektioner. I egenskap av föreningsbas tillhörde han även ledningen för den särskilda parksektion som under en lång följd av år drev Strandbackens folkpark och därmed bidrog ekonomiskt till den idrottsliga verksamheten.

Som ledare är han en av de absolut främsta och mest betydelsefulla i föreningens drygt 100-åriga historia.

När det befolkningsmässiga underlaget för orientering i föreningens regi minskade initierade han bildandet av Gagnefs OK, en förening som fört och för orienterings- och friskvårdsarvet vidare under ett nytt emblem.

Olle Westblad insåg att verksamhet är viktigare än föreningsnamn och att historia, om än viktig och värdefull i sig själv, i första hand utgör en grund för nu- och framtiden.

Genom sitt engagemang och sin framsynthet rustade han generationer av ungdomar för vuxenlivet, både hälsomässigt och socialt. Han respekterade och respekterades av människor i alla åldrar och hade, sina många uppdrag till trots, alltid tid över för sina medmänniskor.

Hans insatser för föreningslivet och bygden är ovärderliga och bestående.

För Dala-Floda IF

Kent Olsson

Mer läsning

Annons