Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nils Ståhl, Borlänge

Den 8 februari avled nestorn inom Aktiespararna Falun/Borlänge, Nils Ståhl, efter en längre tids sjukdom. Under dryga 25 år ledde han avdelningen och förde fram den till en av de mest framgångsrika i landet med då över 1 000 medlemmar.

Annons

För Nils blev Aktiespararna en livsuppgift. Han drev verksamheten med stor intensitet och lade ned ett oräkneligt antal timmar, år efter år, för att sammanställa och skapa spännande program för lokalavdelningens medlemmar. Till stor del var det ett ensamarbete. Han ville ha det så. Han ville ha den totala kontrollen och var minutiöst noga med alla detaljer, inte minst när det gällde överenskommelser med de företag som skulle medverka vid aktieträffarna. Hans stora kapacitet togs också tidigt i anspråk på central nivå inom förbundet.

Nils gjorde envisheten till en dygd. Ibland kunde han bli påfrestande för omgivningen, men han var alltid rakryggad och stod för sina åsikter. Han var heller inte rädd för uttrycka dem, även om de var obekväma.

Men bakom den ibland kärva ytan var han också en ömsint känslomänniska som kunde blir mycket rörd över oförrätter eller sorger som drabbat hans vänkrets och visade då stor omtanke. Under de senaste åren var han fysiskt märkt av sjukdom, men hans intellekt var oförstört med ett osvikligt minne för detaljer i det förgångna som andra för längesedan glömt.

Även sedan han lämnat ordförandeskapet för Aktiespararnas lokalavdelningen i Falun/Borlänge följde han med stort engagemang den fortsatta utvecklingen och vi samtalade regelbundet med varandra i telefon om vad som var på gång.

Under dryga 20 år samarbetade vi i Ledningsgruppen och visade varandra alltid stort förtroende. Det är därför med stor saknad jag konstaterar att våra långa samtal nu är ett minne blott.

Nils Ståhl blev 78 år. Närmast sörjande är hans två döttrar med familjer.

Rolf Egil

Mer läsning

Annons