Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margit Hansson, Falun

Margit Hansson, 1914 – 2018 , växte upp i första världskrigets tid då livet var enkelt och ganska fattigt.

Annons

Hon fick flytta hemifrån vid 12 års ålder för att arbeta som lillpiga vid Lögdö bruk, utanför Timrå. Hon arbetade sedan till hon var 75 år. Familjebildning ihop med kärleken Gunnar blev det kring andra kriget och under 1950-talet gick flyttlasset till Falun.

Hennes mest uppskattade talang att laga god mat utvecklade hon främst under sin tid som ansvarig kokerska vid Stora Kopparbergs personalkök där hon under åren fram till pensioneringen var den som främst såg till att de 300 anställda fick mycket uppskattad daglig lunch.

Stora var stort på den tiden och många näringslivstoppar med nestorn Marcus Wallenberg i spetsen var ofta sedda gäster förutom en och annan kung och president. Margits kokkonst blev känd och fick många specialbeställningar av höjdarna. Margits sillbullar med korintsås skulle finnas tillgängliga vid Marcus månadsbesök.

Margit och jag delade många synsätt vad gällde idrott och humor och när vi spelade whist var vi obesegrade. Hävdade jag och har inget minne av att blivit motsagd. Humor är svårare att mäta, men många skratt blev det mellan de oslagbara pannbiffsmåltiderna.

Margit behöll alltid sin enkelhet så även som anhörig fick man alltid ta del av hennes enastående hjälpsamhet i stort som smått.

Alla vi anhöriga saknar henne djupt och hon går inte att ersätta.

Tack!

Rolf Ahlsson, svärson

Mer läsning

Annons