Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisbeth Eriksson, Linghed

/

Kära Farmor!
Jag har länge funderat, hur jag kan förklara för dig och för andra om vår relation.

Annons

När jag var liten så var du ju för mig både dagisfröken, fritidspedagog, extra mamma och farmor men framförallt så var du min bästa vän. Precis som Lotta på Bråkmakaregatan hade sin älskade tant Berg så hade jag, som du kallade farmors lilla vän, dig, min farmor.

Någon som jag älskade att vara hos, baka med, som fått utrymme till att leka och därmed utveckla fantasin, fick omvårdnad, känslan av stolthet och kärlek. Du har lärt mig sååå mycket under min uppväxt. Allt eftersom tiden gått har du varit en stor trygghet för mig hela vägen in i vuxenvärlden.

Detta vill jag tacka dig för, tack för att du alltid funnits för mig och för min bror. Tack för att du alltid älskat oss villkorslöst, att du alltid visat att du varit stolt över det jag, min bror och mina kusiner gjort, vad det än har varit.

Jag har aldrig känt att du gjort skillnad på någon. Tack också för kärleken till mina barn, dina barnbarnsbarn där det givna namnet "Gammo" passat så perfekt och numera är vedertaget.

Tack också för denna höst, med mycket känslor, långa och fantastiska samtal. Som du sa att du inte velat vara utan och vet du, det hade inte jag heller velat.

Jag minns inte att jag gjorde som Lotta och rymde till dig, men jag vet att hade jag velat det hade du varit det självklara valet.

Farmor, vi ses i Nangijala!

Farmors lilla vän, Jessica Johansen

Mer läsning

Annons