Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennart Norberg, Falun

Komminister Lennart Norberg har den 27 januari stilla insomnat, 65 år gammal, efter en tids sjukdom.

Annons

Lennart föddes 1952 i Orsa. Familjen flyttade till Vikarbyn 1960 där föräldrarna, Gunhild och tapetserarmästaren Arne Norberg, startade och bedrev möbelaffär och tapetserarverkstad. Efter gymnasiet utbildade sig Lennart till tapetserare i Stockholm.

Lennart gifte sig med Anna Froste 1978. Makarna flyttade till Uppsala där han senare avlade lärarexamen och en master i teologi. Teologin gick som en röd tråd genom livet som han ägnade i kyrkans tjänst. Sin första predikan höll han i Arboga 1979 där han praktiserade som sommarpräst.

I början av 80-talet bodde och arbetade familjen i Svenska sjömanskyrkan i Alexandria, Egypten. Lennart arbetade därefter i många år som samhällskunskapslärare på högstadiet med religion och historia som huvudämne.

Familjen flyttade i slutet av 80-talet till Falun där de kom att stanna. Sin sista lärartjänst hade han på Hälsinggårdsskolan i Falun. Lennart blev änkeman 2000 och bytte då bana, från skolan till kyrkan.

Efter prästvigningen i Västerås 2006 hade han sin lärlingstid i Sundborn och fick sedan tjänst som komminister i Boda, Rättviks pastorat, där gjorde han sig känd som Boda-prästen. Där förblev han fram till pensionen.

Lennart var omtyckt bland annat för sin humor och förmåga att leka med orden på ett vitsigt sätt. Resor och upplevelser var något som han värderade högt. Han hade också en stor kärlek till klassisk musik.

Lennart sörjes närmast av sina tre barn.

Max Norberg med syskon

Mer läsning

Annons