Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars-Erik Klason, Leksand

Leksands Golfklubbs ordförande Lars-Erik Klason avled på nyårsafton efter en tids sjukdom.

Annons

Lars-Erik förlorade kampen mot cancern, men han vann vår sista golftour i somras. Det kan du njuta av när du nu befinner dig bland de sälla golfbanorna. Kanske får Bengt och jag möjlighet till revansch någon gång.

Lars-Erik var en mycket generös, sympatisk och kompetent person. Han ville alltid bjuda. Jag minns speciellt när vi firade hans 75-årsdag på en pizzeria i Sveg för några år sedan. I somras firade vi hans 77-årsdag på Trosa Stadshotell. Det blev vår sista fest tillsammans.

Lars-Erik var inte bara en duktig golfspelare, han var en duktig musiker också. Jag fick tyvärr aldrig tillfälle att lyssna på honom live men jag har hört inspelningar. När det inte fanns ett piano tillgängligt tog han fram dragspelet vilket hände varje midsommar på majstångsresningen i Björkberg där han hamnade så småningom.

Lars-Erik kommer ursprungligen från Sätra, en av grannbyarna. Huvudsakligen bodde han dock på Kungsholmen i Stockholm men han pendlade väldigt ofta upp till Björkberg. Han kunde åka upp bara för att se en av Leksands hemmamatcher, ingenting var jobbigt eller omaksamt för Lars-Erik.

Lars-Erik hade barn och barnbarn som han månade innerligt. Det var badsemestrar på Kanarieöarna, segelturer på Östersjön eller skidsemestrar i fjällen och så naturligtvis golfen. Två av barnbarnen, Axel och Bastian, mellan 10 –15 år, sågs ofta tillsammans med morfar på golfbanan i Leksand.

Lars-Erik hade två laster, om det nu var laster, han rökte en del och han älskade salt. Axel och Bastian tröstade dock morfar med att han skulle bli mycket, mycket gammal eftersom han var både inrökt och insaltad.

Ett stort tack Lars-Erik för allt vi fått uppleva tillsammans.

Axel och Bastian har rätt, du kommer att bli mycket, mycket gammal. Du kommer att leva vidare i mitt medvetande länge.

Vårda svingen, var du än befinner dig.

Vännen Olle Högvall

Mer läsning

Annons