Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Andersson, Falun

En kämpe har lämnat oss alla i sorg, men med fina minnen från de 76 år han var med.

Annons

Lars och jag träffades i realskolan i Junsele 1955. Sedan blev det studenttid i Sollefteå där vi under två år bodde ihop på posthusets vind. Efter examen och rekryttid sökte vi till 1963 folkskollärarseminariet i Falun.

Där bodde vi tillsammans med Bernt från Säffle i en lägenhet på Nybrogatan 24. Till vårt gäng sällade sig också Sten, och vi fyra blev sedan kamrater. Kvar är nu jag och Bernt.

Nybrogatan blev en mötesplats för många och där var alla välkomna. Efter examen blev Lars och jag Södra skolan trogna under många år. Där bildade vi SSGG, Södra Skolans Glada Gäng.

Kärleken kom in i Lars liv i samband med en skidresa till Alperna. Där träffade han sin Maria som kom till honom i Falun. De gifte sig och snart kom Marc in i bilden. En pigg liten krabat som blir 44 år i år.

Maria från Linz var och är en tjej vi gillar bra. Från Sturegatan blev köp av Bondegatan 26 och det huset blev en "Edens lustgård" för Lars ända fram till slutet.

Golf var en stor hobby för Lars och familjen. Lars och jag gjorde även bäcköringsresor till Björnarvet på höstarna. Där i skogen smygande med spöet i handen, eller sittande med nykokt kaffe var han i sitt esse.

En dålig operation i januari 2000 gjorde att lars blev låst till sin permobil för resten av livet. det var en chock för alla.

Nu blev det ett annat liv för lars och Maria och de omkring dem. Huset byggdes om och tack vare en stor tomt kunde han röra sig mycket utomhus.

lars var en fängslande person och kompisar och släkt var ofta sedda gäster hos honom. han var smart, rolig och en god lyssnare ända till slutet. Att beklaga sig var aldrig aktuellt för honom.

Våra veckoträffar handlade mest om minne, MoDo och surströmming. Årets första skulle bli Oscars.

de stora glädjeämnena för Lars och Maria var de senaste åren barnbarnen, Ebba, Max och Tim. Lars berättade också stolt om Marcs framgångar i jobbet.

Tack för att du var den du var.

Vännen KG

Mer läsning

Annons