Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kicki Klintman-Bryngelson, Borlänge

Att genom döden mista sina föräldrar är jobbigt men ännu värre är ändock att mista ett barn, även fast barnet i detta fallet var 51 år.

Annons

Christina som hon var döpt till blev att kallas för Kicki av sin lillebror Per när han var liten. Efter det så var det alltid Kicki som gällde.

Familjen bodde på järnvägsstationen i Garsås när Kicki föddes på Mora BB. Tillsammans med föräldrarna och lillasyster gick sedan flytten till Borlänge 1972.

Hon avslutade sin skolgång där på Husmodersskolan.

Sitt yrkesliv startade hon på Statens Järnvägar där hon arbetade på lokexpeditionen och biljettexpeditionen. Efter indragningar på SJ tillbringade hon några år på nybyggda Romme Alpins Hotell där hon fanns i receptionen.

Dalarnas Tidningar, Mittmedia och Ageras blev de sista arbetsgivarna.

Kicki var den sammanhållande länken i de starka familjebanden, det var alltid hon som hittade på trevliga saker som vi gjorde tillsammans.

Hon var mycket mån om att alla skulle ha det bra och fick därmed också många vänner. Även om vi inte träffades dagligen så hade vi kontakt åtminstone varje vecka.

Kicki var inte bara vårt barn hon var dessutom vår kompis som vi kunde göra olika saker tillsammans med.

Hon var aktiv motionär och skulle ha åkt vinterns Tjejvasa men den dagen hade cancern fått greppet om henne så Tjejvasan såg vi tillsammans på TV. Hon var då i stort sett sängliggande.

Vi har mist en pigg och levnadsglad dotter och saknaden efter henne är mycket stor men trots all sorg måste livet gå vidare.

 

Mor och far.

 

Mer läsning

Annons