Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Robertsson, Stockholm

/

Jonas Robertsson, Stockholm, har avlidit vid en ålder av 53 år efter en tids sjukdom.
Hans närmaste är makan Paulina, dottern Siri och bonussonen Albin, bonusdottern Stefanie samt föräldrarna Jers Eric och Trudi, systern Lena och systersonen Emil.

Annons

Jonas var äventyrlig och älskade livet. han föddes i Malung 1963, flyttade några år senare till Kristineberg i Västerbotten och sedan vidare till Garpenberg. Åren 1983-1986 bodde och arbetade Jonas i Rom och hans kärlek till Italien fanns alltid kvar.

1987 utbildade sig Jonas på Scanair och arbetade under 12 år som steward och de sista åren som kabinchef. Åren inom flyget tog honom runtomkring i världen, till fantastiska platser och otroliga upplevelser. Allt från att bestiga Kilimanjaro till att delta i en arkeologisk expedition i Jordanien. Han flög Concorde från London till New York. Under sin tid på Transwede valdes Jonas till skyddsombud och fick bland annat igenom att kvinnlig personal fick arbeta i byxor under vintern.

2011 träffade Jonas sitt livs kärlek, Paulina. De flyttade till Södermalm, gifte sig och fick dottern Siri. När Jonas träffade Paulina fick han även sin bonusson Alibin. Bonusdottern Stefanie hade Jonas sedan 1996. Familjen betydde allt för Jonas. Vintern 2016 bodde familjen på Koh Lanta några månader.

1997 köpte Jonas ett litet hus med stor päronträdgård på Adelsö som vännerna döpte till Graceland. 2015 byggde Jonas och Paulina ett nytt större hus. Jonas älskade sitt Adelsö. Här lever minnet av Jonas kvar som starkast.

Sedan 2008 arbetade Jonas som Art Director på Contento med ansvar för det grafiska innehållet i våra digitala utbildningar. Han var lika duktig på digitala illustrationer som rörlig grafik. Jonas var en av de viktigaste personerna på företaget och en av de finaste kollegor man kan ha.

Jonas är enormt älskad av alla som fick äran att lära känna honom. Saknaden efter denna fina människa är smärtsam men minnet av honom är fantastiskt.

Camilla Orrenäs, kollega och vän

Mer läsning

Annons