Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan-Erik Sjöström, Ludvika

Min livskamrat har lämnat mig och övriga familjen i stor saknad.

Annons

Jan-Erik växte upp i Gulltjärn i Västerbotten och började tidigt arbeta i skogen. När han fick syn på en annons att man ville ha lärlingar till Asea i Ludvika sökte han och blev antagen. Först blev det praktik i verkstaden, sedan ingenjörsutbildning. Han blev kvar inom ABB fram till pensioneringen.

Jan-Eriks stora passion var musiken och höjdpunkterna var spelning i direktsänd radio tillsammans med Lennart Sunnerby, Arne Trygg, Helge Granling och Ester Jacobsson och med Calle Jularbo som programledare. Med Bärke spelmän och folkdansare framträdde han också i TV:s "Nygammalt" och "Dansmusik på Skansen".

Vi träffades i musiksammanhang och det blev en gemensam resa genom livet med musik. Han startade "Sjöströmmarna" med Svea Eriksson och Håkan Jansson och hade även fina vänner i Vädurarna och Bärkebälgarna. Det blev många upplevelser med människor, inte minst på turné med Saxdalens manskör i USA:s svenskbygder.

Vi fick två döttrar och fyra barnbarn. Andra intressen var stugan i Norge där Jan-Erik kunde fiska öring och röding samt åka skidor. Under sommaren besöktes ofta Brittsand vid Väsman och på hösten var det älgjakt. Det blev också många turer med husvagn och på senare år med husbil, ofta norrut med besök hos släkt och vänner och medverkan vid hemvändardagar.

Livet tog en ny vändning när vi fick sällskap av en objuden gäst, Parkinson. Sjukdomen bröt steg för steg ned funktionerna hos Jan-Erik som tidigare varit så frisk och haft stor omtanke om familjen.

Det blev jobbiga år, men med stöd av Lena och Anna med familjer, goda vänner, spelkompisar och personalen vid Korallen orkade vi.

Ett tack till alla som bidragit till ett vackert och värdigt avsked i Lillkyrkan.

Birgit

Mer läsning

Annons