Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingemar Nymahn, Malung

/

Det är med stor sorg som vi fått beskedet att kommunalarbetarnas förre ordförande i Malung Ingemar Nymahn har lämnat oss.

Annons

Ingemar inledde sin yrkesbana med att arbeta som byggnadsarbetare. Han började sin fackliga bana inom Svenska Kommunalarbetareförbundet, i dagligt tal Kommunal, tidigt. Hans engagemang för att det skulle vara bra arbetsplatser där kommunals medlemmar hade ett inflytande över sitt arbete och där medlemmarna fick styra och påverka var en stor drivkraft för Ingemar.

För Ingemar var även rättvisa och bra ledarskap viktigt. Ingemar var i början av 1990-talet en av grundarna till Malungsprojektet, vilket senare kom att bli ”kom an då-projektet” inom Kommunal.

Det var många medlemmar i hela landet som genom gick kom an då-projektet. Utan Ingemars kreativa och starka drivkraft hade troligtvis många arbetsplatser inte förändrats under det årtiondet. Ingemar hade under hela sin fackliga tid många uppdrag. Några som bör nämnas är kongressombud på många förbundskongresser och LO-kongressen. Ingemar var även ersättare i Kommunals förbundsstyrelse under flera år.

Som ledamot i avdelningsstyrelsen i Kommunal Dalarna var Ingemar en omtyckt och drivande person som alltid kunde sätta sig in i medlemmarnas vardag och ville förändra till det bättre. Efter att Ingemar gick i pension valde han att engagera sig mer inom Socialdemokraterna i Malung-Sälen, där han hade flera partiuppdrag. Inom Malung-Sälens kommun har Ingemar varit kommunfullmäktigeledamot.

Ingemar hade fram till sin sista dag uppdraget som kommunrevisor i Malung Sälens kommun. Kommunal och Socialdemokraterna har förlorat en riktig kämpe som alltid satte medlemmarna i första hand. Det har varit roligt och mycket lärorikt att ha fått förmånen att arbeta med Ingemar under många år.

Hans Unander, f d Kommunal Dalarnas ordförande, i dag kommunstyrelsens ordförande i Malung-Sälens kommun

Mer läsning

Annons