Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnar Fröbom, Sundborn

/

Gunnars plats i bastu och omklädningsrum är tom.

Annons

Gunnar har varit en trogen bastubadare i 56 år, ända tills hans bortgång 96 år gammal. Efter alla dessa år finns det många minnen som kan fylla hans tomma plats.

Gunnar var en mycket uppskattad medlem. Med respekt talar man om hans skidkarriär som ung, t ex vann han Logårdsloppet med en tid som hade räckt till en andraplats i seniorklassen.

Gunnar var den vi andra lutade oss emot när något skulle uträttas. Med sin kunskap från den tid då han var snickare var det han som tog initiativ till renovering av bastun.

Bastun uppfördes av Folkets hus 1961 och efter 40 års badande behövde den en renovering. Gunnar var inte bara idégivare utan han stod också för merparten av arbetet. Han var den som utan knot deltog i de utbyggnader av Folkets Hus som skedde i flera etapper.

Gunnar hade uppdraget att öppna lokalen och slå på bastun varje fredag eftermiddag. När vi övriga kom var lokalen öppen och bastun varm. Det betyder att Gunnar gick dit två gånger varje fredag för att bada. Detta uppdrag hade han i nära 40 år innan han överlät nycklarna till Leif Fröbom.

Trots sin höga ålder kom Gunnar varje fredag för att duscha och noggrant tvätta sig. Sitta i bastun hade han slutat med, och enligt honom, kunde de yngre ägna sig åt detta.

Gunnar lagade all mat själv. Kom man hem till Gunnar när han lagat och ätit sin mat var allt diskat och undanplockat. Noggrann, hjälpsam och ärlig var Gunnars signum.

Vi kommer alltid och med glädje att minnas bastukvällarna med Gunnar.

Bastubadarna

Mer läsning

Annons