Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gun-Britt Lind, Leksboda

När vi flyttade till Leksboda för nära 39 år sedan blev Gun-Britt och Sune våra vänner.

Annons

Under dessa år har vi setts nästan dagligen, ibland en pratstund vid postlådan, Gun-Britt susade förbi i sin bil på väg till något uppdrag, på gården påtandes i trädgården, på promenad runt byn eller skidande ute på åkrarna, nästan alltid med Sune vid sin sida.

Vi träffades hos varandra och när det var något som skulle firas var det alltid kalas hos Gun-Britt och Sune. Alltid med många gäster, både släkt, vänner och grannar, och det bjöds på mycket gott.

det var spännande att höra Gun-Britt berätta om byn och om människorna som bott här före oss. Hon kunde berätta så intressant och levande och alltid med glada skratt på lut.

Gun-Britt hade sitt fritidsparadis i stugan i Mittådalen där hon tillsammans med familjen gärna vistades och som även vi haft förmånen att besöka.

Gun Britt berättade om en gång när stugan skulle hyras ut och hon hade fejat lite extra. När hon kom dit nästa gång överraskades hon av att självaste Kungen hade skrivit i gästboken. "Vilken tur att jag bytte gardiner innan", sade hon. Gun-Britt hade alltid så pyntat och fint omkring sig så jag är säker på att Kungen var mycket nöjd med sitt stugval.

Gun-Britt var själv alltid fräsch och ärtig och ingen kunde tro att hon hade den ålder hon faktiskt hade.

det blir ett stort tomrum här i byn efter Gun-Britt, men hon lämnar efter sig många fina minnen.

Våra tankar går till Gun-Britts närmaste, Sune, barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Ingela Bodin Hansen med familj

Mer läsning

Annons