Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friedrich Kerschbaumer, Ludvika

Som tidigare meddelats har Friedrich Kerschbaumer avlidit.

Annons

Född och uppvuxen i Zell am See i Österrike men lämnade födelsestaden för att 1955 flytta till Sverige till värmländska Storfors. Sju år senare gick flyttlasset till Ludvika där han och familjen fann sig väl till rätta.Efter flera arbetsår inom verkstadsindustrin bytte han bana och började som vaktmästare/maskinist på Sporthallen, en tjänst som han hade fram. till pensioneringen.

Yrkesskicklighet, noggrannhet och flit var utmärkande för hans person parad med en vänlig utstrålning. En besökare skrev en gång till förvaltningen ”att den mannen är vänligheten personifierad”. Kan man få ett bättre omdöme?

I arbetslaget hade han en ledande roll, lyhörd och lätt att samarbeta med, en lagspelare av rang. Hans förmåga att upptäcka och åtgärda fel och brister innan de uppstod förvånade oss alla och ordet omöjligt kände han inte till. Var ej heller främmande för ett och annat ”hyss” och det hördes ofta glada skratt från”vaktisarnas” expedition.

Han var också naturälskare och sökte sig så ofta tillfälle gavs till familjens lilla skogstorp uppe vid Ljungåsen. Som den flitmyra han var blev det en hel del arbete på stugan, men det blev även tid över till rogivande skogsvistelser och svampplockning.

Både han och hustrun Hilde var engagerade i Fjällbergssektionen. Fredrik, väl förfaren i de alpina disciplinerna, sysslade med backar och skidteknik medan Hilde arbetade i serveringen.

För oss, hans arbetskamrater, var det ett privilegium att lära känna och arbeta tillsammans med honom och bland oss gubbar var han Hedersknyffel nr 1.

Saknad ja, men inte glömd.

Vi alla från ”gamla fritid” gm Bruno Berglund

Mer läsning

Annons