Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva Kungsmark, Säter

Eva lämnar efter sig ett stort tomrum i politiken. Eva skapade en plattform för den utveckling Säters kommun har idag.

Annons

Eva vigde en stor del av sitt liv åt politiken, inom arbetarrörelsen och kooperationen. Hon visade ett engagemang som få inom politiken kan mäta sig med. Och det finns få personer som så tydligt visade att ”Politik är att vilja”

Eva var en stor visionär och kreatör. Detta visades i stor framsynthet inom många områden. Detta gällde inte minst inom kulturområdet, som betydde mycket för henne. Eva drev kulturpolitiken både utifrån värdet för kulturutövare och publik, men också som en utvecklingsresurs. Eva hade förmågan att se kulturens värde för Säters kommuns långsiktiga utveckling. Eva var också medveten om värdet av internationellt utbyte och var trots sitt motstånd mot EU, tidigt ute med att förstå värdet av att vara aktiv inom EU, och internationellt.

Eva var alltid positiv och såg möjligheter där andra såg problem. Eva hade alltid något nytt på gång. Jag kommer alltid att minns ett ordspråk hon hade på sitt rum ”jag glömmer några saker ibland, men jag har fullt upp med det jag kommer ihåg” Det speglar Evas sätt att alltid vilja framåt och hennes ogillande av tröga organisationer/strukturer, och hennes oerhörda glöd med att jobba med utvecklingsfrågor.

Samtidigt som Eva var kreativ, framåtsträvande och framsynt var hon mycket jordnära och ville alltid alla människor väl. Eva hade ett mycket stort hjärta, och hon stod medborgarna närma och hjälpte med stor medmänsklighet alla, oavsett hur stor eller liten frågan var.

Vi kommer att minnas Eva som en person med en stark vilja en stort portion kreativitet och ett stort hjärta.

Socialdemokraterna i Säter gm Abbe Ronsten

Mer läsning

Annons