Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Svensson, Våmhus

/

Erik Svensson har gått ur tiden.

Annons

Den 1 december avled Erik i en ålder av 95 år. Han hade hittat nyckeln till ett långt och bra liv. Han sa också många gånger, att det viktigaste i livet är möten med människor. Det är i möten med människor som något händer och blir gjort. Han var en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna och hade ett finger med i starten av nästan varenda förening som finns i Våmhus.

Erik har haft stor betydelse för Centerpartiet i Bonäs-Våmhus. Han bidrog till att många engagerade sig politiskt, inte minst kvinnor. Erik tog fram en kraft hos oss som vi inte ens själva visste att vi hade. Vi har många varma minnen efter Erik. Han lämnar ett stort tomrum efter sig. Vi vågar påstå att ingen Våmhusbo har betytt så mycket för Våmhus som Erik Svensson.

Karin Hed delar med sig av några härliga upplevelser:

Jag lärde känna Erik i Fritidsklubben där vi slöjdade och gjorde utflykter, bland annat bar vi pärt till Kansbol och la på tak. Vi reste också, och vilken lyckodag det var för mig när jag tog realexamen och dagen därpå skulle åka till Kiel med Fritidsklubben. Så roligt vi hade! Men jag minns också att Erik satt i porten till det vandrarhem där vi bodde och väntade en hel natt på en av oss, som hade glömt tid och rum för nya bekantskaper. Hur orkade han? Och alla dessa fantastiska resor med danslaget i hela Europa. 1989 åkte vi till Scotland med tre bussar; Muosåbuss, Ulusbuss och Tivolibuss. Vi kom med båt till Newcastle och där kunde resan ha tagit slut för några av oss. Det var strejk i tullen och vi fick vänta länge. Jonas Engström hade lagt sig till med ny frisyr inför resan. Han hade Våmhus första tuppkamsfrisyr, rakat på sidorna och färgat kolsvart och det var väl fint, om inte också engelska fotbollshulliganer hade haft samma frilla. Men det var bara Eriks korgvirke tullarna tog och konfiskerade. Av någon outgrundlig anledning fick UlusMats behålla sitt virke, så vi kunde deltaga i Inverness Highland games med spelmän, dansare, dragkampslag och korgmakare.

Jag måste också nämna Centerpartiet i Bonäs-Våmhus, för vad hade det varit utan Erik. Varken jag, Siv Holm eller Anna Hed hade gett oss in i politiken utan Eriks pushar och glada tillrop. Stort tack.

Karin Hed, Siv Holm och Anna Hed, Centerpartiet Mora

Mer läsning

Annons