Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bo-Leo Andersson, Grängesberg

/

Efter en tids sjukdom har Bo-Leo, precis fyllda 80 år, lämnat oss i stor sorg och saknad.

Annons

Bo-Leo föddes i Blattnicksele, en by vackert belägen vid Vindelälven i Sorsele kommun. Där bodde han tillsammans med sin mamma Elsa, pappa Ernst och sina fem bröder.

I tolvårsåldern började han att arbeta som springpojke på Konsum i Blattnicksele. Några år senare flyttade han hemifrån för att arbeta på ett slakteri i Sorsele. Efter några år i Sorsele flyttade han vidare till Holmsund där han arbetade på en brädgård och spelade fotboll i Holmsund. Under den tiden bodde han hos en av sina äldre bröder.

Nästa flytt som gick till Dalarna kom att få stor betydelse för Bo-Leo. Han erbjöds att spela fotboll i Ludvika och fick arbete på Agnes Livs. Senare spelade han i IFK Grängesberg och arbetade på Konsum Örntorp. Under denna tid träffade han Barbro som också kom att bli hans hustru. De var bägge på väg hem till Västerbotten, hon till Byske och han till Sorsele, när de möttes på tåget och tycke uppstod. Året därpå, 1961, gifte de sig och knappt ett år senare föddes sonen Per-Leo. Det dröjde ytterligare sex år innan dottern Sara kom.

Familjen bodde på Lindvägen i två rum och kök fram till 1973 då den flyttade till Öraberget. Barnen flyttade senare ut men Bo-Leo och Barbro bodde tillsammans här ända fram till 2016 då Barbro gick bort. Bo-Leo bodde kvar fram till sin död.

Bo-Leo avslutade sin yrkesbana på Spendrups bryggeri. Han körde till en början bryggarbilen och blev på det sättet bekant med de flesta i Grängesberg. Han tyckte om sitt arbete och blev känd på orten för sitt glada humör. Under de sista tio åren innan han gick i pension arbetade han som depåchef.

Förutom arbetet var han under många år fotbollstränare för några olika lag, bland annat IFK Grängesberg.

Vid sidan av arbetet och fotbollen hade Bo-Leo ett starkt intresse för trav, fiske och bärplockning. Dessutom ägnade han stor tid på ICA Gruvhallen där han hjälpte sonen Per-Leo med diverse sysslor.

Bo-Leo hade ett mycket gott hjärta och gjorde aldrig skillnad på människor. Han var generös och hjälpsam.

Under de senaste åren led Bo-Leo av sjukdom. När hustrun Barbro gick bort för drygt ett år sedan ville han också lämna jordelivet och såg fram emot att få vara hos änglarna.

Bo-Leo sörjs närmast av sonen Per-Leo och dottern Sara med familj.

Sara Rapp

Mer läsning

Annons