Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertil Rodin, Stockholm

Bertil Rodin har avlidit 26 december 2017 i Stockholm.

Annons

Bertil har i sin livsgärning arbetat för Frälsningsarmén med socialt arbete, främst i Lettland.

När Frälsningsarmén erhöll godset Skangal som en gåva av släkten Palme startade Bertils arbete med att förvandla det förfallna godset till ett socialt center för behövande människor i Lettland.

Han behövde någon som kunde bygga om ett gammalt svinhus till en skola. Frågan gick till Dalarnas Byggprogram (Avesta, Borlänge, Falun, Grängesberg, Malung, Mora samt Rättvik). Utmaningen accepterades.

I detta stora samarbetsprojekt där elever, lärare och skolledare fick möjlighet att åka till Lettland, arbeta tillsammans, uppleva ett land som är relativt nära, men ändå långt ifrån den standard som vi var vana med.

Totalt deltog 116 elever samt 40 talet lärare i det praktiska arbetet som genomfördes 1997-99.

Bertil var den trygga garanten för att projektet skulle lyckas och vi hoppas att Bertils livsgärning fortsätter och utvecklas på Skangal. Genom en gåva till Frälsningsarméns projekt ”Skangal” PG 900480-5 ger du förutsättningar för bibehållen verksamhet och hedrar samtidigt Bertils minne.

Dalaprojektet vill genom undertecknade tacka Bertil för hans stora hjärta och engagemang för sociala frågor i Lettland. Det har präglat alla involverade deltagare och resulterat i personlig utveckling i projektets anda.

Tack Bertil för resan du tagit med oss på.

Håkan Liski och Anders Ivars

Mer läsning

Annons