Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertil Andersson, Gävle

/

Som tidigare meddelats har direktör Bertil Andersson, Gävle, avlidit efter en tids sjukdom i en ålder av 77 år.
Hans närmast anhöriga är hustrun Marika samt barnen Ulrika, Jannika och Filip med familjer.

Annons

Med Bertil Anderssons bortgång har svensk bilhandel förlorat en av sina främsta företrädare. Efter att ha utexaminerats som civilingenjör från KTH och som civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm tog Bertil 1970 anställning i återförsäljarbolaget Volkswagen Stockholm. Där blev han servicemarknadschef för att efter några år ta över ansvaret som chef för bilförsäljningen.

Därpå följde VD-befattningar för fordonsgrossisten Hesselman och för Bil & Buss-bolagen, innan Bertil kunde förverkliga en gammal dröm att etablera sig som bilhandlare i egen regi. Det gjorde han genom att bilda bolaget Bilmetro och 1985 förvärva återförsäljarföretagen för Scania och Volkswagen/Audi i Gävle och Sandviken.

Efter att framgångsrikt ha konsoliderat etableringen i Gästrikland utökade Bertil Bilmetros verksamhet inom samma märkesgrupp till att även omfatta återförsäljarföretagen i Hälsingland 1994 och i Dalarna 1998.

Bilmetros expansion fortsatte sedan under det kommande decenniet och 2010 införlivades Scania-verksamheten i Uppsala. Antalet anställda hade därmed sedan Bilmetros start 25 år tidigare ökat från hundratalet till ca 550.

Vid sidan om sitt arbete hade Bertil tillsammans med Marika en stor vänkrets. Där stod han ofta i centrum och trots sin lågmälda framtoning lyssnade man gärna på hans uppfattning och synpunkter. Bertils förmåga att skapa gemyt och trivsel omkring sig gjorde att det alltid var lika stimulerande och givande att vara i kontakt med honom.

Vi är många som med Bertil Anderssons bortgång sörjer och saknar en god vän och arbetskamrat, vars person och insatser vi minns med glädje och uppskattning.

För vännerna och för arbetskamraterna vid Scania Sverige och Volkswagen Group Sverige g m Åke Norrman

Mer läsning

Annons