Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt Jågas, Orsa

Till minne av Bengt Jågas. Så har den siste nybyggaren på Strandellvägen lämnat oss. Under andra halvan av 60-talet byggde några familjer från olika delar från landet hus. Då vår familj var de första som byggde, blev det att jag följde de olika familjernas byggen för att lära känna familjerna.

Annons

Jag var då cirka 12 år, när jag blev 15 år blev jag schas på Nyströms Bageri. Bengt jobbade som bagare på Frelins bageri. Bagerierna samarbetade på många vis, så klart gjorde de spektakel med mig som ung grabb. Som när jag skulle åka till Frelins och låna en säck kvalm, klart jag åkte och när jag kom dit sa jag till Bengt att vi ville låna en säck kvalm. Han gick ner i källaren, kom upp med en säck som var väldigt lätt, jag körde tillbaka och bar in den och de sa ”ja du kan öppna den”. Jag hällde ut det på golvet och döm om min förvåning, det var bara skräp. Ett rungande skrattande hördes från bagarna (kvalm är ånga). Åren gick och man pratade bort någon stund här och där. När jag var 20 år frågade Bengt om jag ville köpa en bil av honom, jag var inte så noga bara man fick en bil. Jag fick den för 500 kronor och den gick i ett par år.

När jag än träffade Bengt och Sonja hade han alltid ett leende på sina läppar, travet med Rolf var en viktig dag i veckan för de två. Jag kommer alltid att känna en stor saknad efter den siste nybyggaren. Du finns med oss Bengt.

Vänligen Ronny Backäng

Mer läsning

Annons