Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arne Isaksson, Aspeboda

Arne Isaksson har efter kort tids sjukdom lämnat oss vid en ålder av 70 år.

Annons

Arne växte upp på Kvarnberget i Falun. Under ungdomsåren ägnade sig Arne åt olika sporter, däribland tyngdlyftning, fotboll och ishockey. Efter grundskolan provade Arne olika yrken, bland annat sjöman och verkstadsarbetare.

Via fortsatta studier blev det senare arbete med människor som sysselsatte Arne. Inom sina anställningar, samt uppdrag som fackordförande, blev Arne mycket uppskattad som en kunnig och omtyckt person. Han kunde tala med alla typer av människor på sitt diplomatiska sätt så att alla kunde känna sig hörda.

Det var alltid lika trevligt för oss inom familjen att komma till hemmet i Aspeboda. Här var Arne en naturlig centralgestalt med sitt glada och gemytliga sätt. Våra juldagar hos Arne och Kristina blev en särskild tradition. Här fick släkten möta en jultomte av en helt osannolik dimension, ofta kombinerad med Arnes unika sångframföranden, alltid följda av goda skratt.

Inom kulturlivet i Aspeboda var Arne engagerad i driften av bygdegården och en uppskattad medlem av Smedsbo Matakademi, samt av vännerna på gymmet. Grannar och vänner fann alltid en hjälpsam hand i Arne både när det gällde olika arbeten och mera kulturella insatser. Eventuell brist på fackkunskaper kompenserades då med ett stort engagemang inför uppgiften. För sin studiehjälp till grannungdomar belönades Arne med en ”studentmössa” som han uppskattade mycket.

Det är med mycket stor saknad vi inte längre kan träffas och umgås med Arne.

Sambo Kristina och bröderna Håkan och Lennart med familjer gm Håkan Isacson

Mer läsning

Annons