Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annette Karlin, Koppslahyttan

Så kom den då. Dagen vi förstod skulle komma men inte ville se. Dagen då Annette efter lång kamp förlorade mot sjukdomen och togs ifrån oss. Vi unnar henne vilan men tomrummet hon lämnar efter sig är enormt.

Annons

Vi fyra har hållit ihop i vått och torrt i femtio år. Femtio år av vänskap, skratt, sång och musik, fester, resor och mycket mer.

Det började hösten 1966 på IOGT-logen i Domnarvet. Annette spelade gitarr och sjöng en sång som hon skrivit själv. Det imponerade stort på oss andra och den kvällen bildades Hildur'S.

Så mycket roligt vi har haft. Med Olle på Humlan ( en gång med biskopen på maraccas), inspelningar på KSB-studio, framträdanden på alla möjliga och omöjliga ställen.

Genom åren har vi ibland bott på olika håll men alltid hållit kontakten, träffats och sjungit. Andra hade syjuntor, vi sjöng stämsång istället.

Vi har följts åt genom livet och delat både glädje och sorg. Vår "lilla julafton" skulle i år ha blivit den femtionde tillsammans men nu blir den utan Annette. Hon kommer att vara med oss i våra hjärtan och vi har så många roliga minnen att prata om. Som vår resa till Kos då Annette packade upp råa ägg ur sin resväska. Vi åt alltså frukostägg från Koppslahyttan i Grekland.

Trots sin sjukdom hörde vi aldrig Annette klaga, men hon saknade sin Stig-Arne. Vi tröstar oss med att de nu är tillsammans och sjunger och spelar.

Änglakören har fått en klockren sopran.

Hildur'S

Kicki, Neta och Ingegerd

Mer läsning

Annons