Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats och Sölve roade vid SPF-möte

/

SPF Seniorerna Tuna - Säter samlades i Coriandergården i Säter när det var dags för årets första månadsmöte.

Annons

Gunnar Olsson hälsade alla hjärtligt välkomna och särskilt riktade han sig till Mats Höjer och Sölve Olofsson och överlämnade ord och ton till dem. Dessa båda stod för eftermiddagens underhållning och de inledde den på ett skämtsamt sätt och det märktes tydligt att de trivdes med varandra och publiken trivdes med dem.

Mats och Sölve har spelat tillsammans i 21 år och det var en rik, rolig och varierande reportrar de bjöd på.  De hade till exempel med visor av Bengt Sändh, Olle Adolphson, Allan Edwall och Dan Andersson. En visa av Cornelis hann de också med innan det var dags för kaffe, lottdragning och utdelning av vinster.

Sedan drog Mats och Sölve åter igång med sina fina och berättande visor och en del av dem hade ett stänk av roande samhällskritik. Inte minst uppskattades den som Ronny Eriksson skrivit om Faster Aina, som man varken har plats för eller råd med, här hemma utan tänker skicka henne till Ukraina.

Sitt framträdande avslutade de, som de alltid brukar göra, med Dan Anderssons dikt "Epilog". Denna dikt hittades i hans ficka efter att han avlidit på ett hotell i Klarakvarteren i Stockholm. 

Gunnar tackade Mats och Sölve "för en härlig resa i musikens värld" och som avslutning fick de också en lång, varm och uppskattande applåd.

Anna Fryk

Mer läsning

Annons