Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Månadsträff lockade över 100 besökare

/
  • Kommunstyrelsens ordförande Ulrika Liljeberg informerade om utbyggnaden av bostäder och utvecklingen av vård och omsorg för äldre.

SPF Leksand hade månadsträff som besöktes av drygt 100 medlemmar. De inbjudna fick både fint besök av kommunstyrelsens ordförande och ta del av årsmötet.

Annons

Kommunstyrelsens ordförande Ulrika Liljeberg besökte SPF Leksands månadsträff och informerade om utbyggnaden av bostäder och utvecklingen av vård och omsorg för äldre.

Det är Leksandsbostäder som bygger hyresbostäder medan de privata hyresvärdarna förser kommunen med bostadsrätter. Liljeberg beskrev de tre-fyra områden som inom de närmaste åren kommer att byggas med cirka 100 hyresbostäder. Månadskostnaden för en 50 kvadratmeter nyproducerad lägenhet beräknas bli ungefär 6.500 kr. Snittet för motsvarande storlek i nuvarande beståndet av 940 hyreslägenheter är cirka 5.000 kr.

Kompetensförsörjning och ledarskap är viktiga frågor för den framtida vård- och omsorgen för äldre. Ett ökat fokus ligger på användning av digitala hjälpmedel. I den delen är utbyggnaden av bredband viktig.

Det som ofta diskuteras är maten inom såväl skolan som för äldre. Utvecklingen i Leksand under de senaste åtta-tio åren är att nu används ytterst lite halvfabrikat. Maten lagas i stället vid egna kök. Liljeberg kunde avslutningsvis konstatera att kostnaderna för maten genom det har blivit lägre. Deltagarna fick också uppmaningen att komma och prova, fast inte alla på en gång och man ska tala om i förväg om man kommer.

Årsmötet inleddes med parentation över de tio medlemmar som avlidit under 2016. Vid årsmötet ny- eller omvaldes personer i styrelsen, som nu består av ordföranden Eva Jonsson samt övriga Gunilla Lööw Östning, Elsie Mas, Urban Näsgårde, Stig Olsson, Ingegerd Angman, Bengt Borkeby, Ingvar Gustafsson och Kerstin Sjöberg.

Bengt Borkeby

Mer läsning

Annons