Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarpensionärer på studiebesök

/
  • Lärarförbundets pensionärer i Mora har besökt Älvdalens utbildningscentrum. På bilden syns i bakre raden fr v: Jan Bäremo, Per Löfgren, Bengt Wedde och P-O Brandt. I mellersta raden Ulla Öberg, Kerstin Sandberg, Evy Bjersarve och Irené Wedde. I främre raden Margareta Karlberg, Ann-Mari Lindström, Lisbeth Magnusson, Elisabeth Axelsson-Brandt, Eva Lena Cedergren, Berit Sjöö och Agneta de Besch. Längst fram syns guiden Anders Öberg.

Lärarförbundets pensionärer i Mora har besökt Älvdalens Utbildningscentrum där de fick uppleva en oförglömlig dag.

Annons

Anders Öberg, en av skolans anställda, informerade om skolans utveckling från 1964. Han berättade om olika utbildningsområden som kommit och gått fram till dagens dato. Han berättade med stor inlevelse om hur skolan har anpassat sig till samhällets utveckling.

Det var mycket intressant att höra och att de elever som nu finns på skolan har stora möjligheter att få arbete efter avslutad utbildning. Vi fick sedan uppleva skolans simulatorer och även prova på. Möjligheten att i en simulator prova på att manövrera en skördare, skotare, lastbil med släp mm måste vara en perfekt utbildningsform.

Detta medför att eleverna blir väl förberedda inför en autentisk avverkning, virkestransport m m. Skolans elever instruerade oss, bland dem Johan från Vallentuna, en förstaårselev som verkligen kunde visa hur mycket eleverna hade lärt sig.

Efter en välsmakande lunch blev vi visade runt i skolan såväl inomhus som utomhus. Hela anläggningen visar på att en mycket professionell och genomtänkt undervisning kan bedrivas. Detta måste ge eleverna en gedigen utbildning som är en bra grund för fortsatt arbete inom branschen.

Därefter fortsatte resan till Oxberg där vi besökte ett företag med träskotillverkning. Maud Waters berättade ingående om träskotillverkning såväl i USA som i Sverige. Hon svarade på allehanda frågor från en intresserad lyssnarskara. Efter fikat for vi tillbaka till Mora och deltagarna kan se tillbaka på en händelserik och givande dag.

Margareta Karlberg

Mer läsning

Annons