Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkokonsert i pingstens ljuva tid

/
  • Anette Sund, Tunakörens nya körledare under vårterminen, fick välförtjänta blommor i samband med pingstaftonens konsert med Tuna-Torsångskören i Stora Tuna kyrka.
  • Helene Larsson ackompanjerar Tuna-Torsångskören vid flygeln.
  • Anette Sund dirigerar Tuna-Torsångskören vid pingstaftonens konsert i kyrkan.

Tuna-Torsångskören höll under den gångna pingsthelgen konsert i Stora Tuna kyrka.

Annons

Trots konkurrens från flera arrangemang samtidigt samlades ändå ovanligt mycket folk i kyrkan för att lyssna till Tuna-Torsångskörens traditionella pingstkonsert. Sällan har väl heller så många lovord hörts om körens förtjänster.

Det blev verkligen en lyckad satsning med de båda körledarna, som helt får ta åt sig äran av att ha drillat körerna på bästa sätt.

För Anette Sund blev det hennes sista framträdande med kören för terminen. Men till hösten väntar ett digert program med Tunakörens 60-årsjubileum som höjdpunkt.

De båda körledarna turades om, både att dirigera och ackompanjera. Vid orgeln medverkade kantor Anita Sundmark som vanligt förtjänstfullt, medan den korta andakten mitt i programmet leddes av kyrkoherde Ann-Gerd Jansson. Båda prisade kören i alla tonarter.

Nu blir det sommarlov för Anette, medan Helene Larsson fortsätter att öva med den sammanslagna kören inför midsommaraftonens konsert i Torsångs kyrka. Dit är alla välkomna på kvällen efter att kören som vanligt framträtt vid majstången i Torsång under eftermiddagen.

Lena Gäfvert

Mer läsning

Annons