Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klarinettfest hos SPF Falun

/
  • Clarinette à la carte består av fr v Stig Lindstedt, Stig Andersson, Olle Olofsson och Stefan Vestberg.
  • Vid SPF Faluns majmöte berättade Herbert Carlén om föreningens verksamhet för de

Det kom fyra gentlemän till SPF Seniorerna Faluns medlemsmöte i maj. De hade alla varsin klarinett under armen.
Gentlemännen var Stig Lindstedt, Stig Andersson, Olle Olofsson och Stefan Vestberg och kallar sig Clarinette à la carte.

Annons

Två tankar for genom huvudet. Den ena var en undran varför man har en sådan sättning, dvs med bara klarinetter. Den andra att nu får vi väl höra "Petite fleur", det är ju en typisk "klarinett-låt".

Men någon Petite fleur blev det inte, däremot ett antal andra låtar som enligt Stig Lindstedt var såväl "dragspelslåtar" och "fiollåtar" av olika slag, "Solglitter", "Vildkatten" (en hyllning till kvinnan!) och "Gulashbaronen". Samt "Sommarsång" ur "Frösöblomster" och "Vid Frösö kyrka" av Wilhelm Pettersson-Berger.

Den första tanken, den om sättningen, den besvarades i musiken. Det lät alldeles utomordentligt förträffligt med fyra klarinetter.

När föreningens "gamla" medlemmar efter avtackning av gentlemännen lämnade lokalen för att dricka kaffe gav ordförande Herbert Carlén en genomgång av föreningens verksamhet för de särskilt inbjudna nya, eller "unga", medlemmarna. Han berättade att föreningen står på "två ben", dels att påverka samhället i för pensionärer gynnsam riktning och dels att ordna trivsamma aktiviteter som stimulerar medlemmarnas fysiska och mentala hälsa.

Ett tips till de "unga" var att det bästa sättet att "komma in i" en förening, det är att engagera sig i någon av kommittéerna, en förening med cirka 2300 medlemmar behöver funktionärer som engagerar sig. Och då gärna helt nya medlemmar som har nya idéer.

Bo Bävertoft

Mer läsning

Annons