Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julbebisen blev en nyårsbebis

/
  • Lille Tofte, född 2012-01-01 klockan 04.28, vilar ut mot mamma Ulrikas bröst på BB i Falun.

52 centimeter i längd och 4090 gram i vikt. Så stor var Tofte Ahlholm när han såg dagens ljus på nyårsdagens tidiga morgon.

Annons

När DT fick träffa honom på söndagsförmiddagen var han en av årets första dalabebisar, och yngst i länet.

Klockan 9.30 hade två barn fötts i Dalarna under 2012. Lille Tofte kom till världen 04.28 efter knappt fem timmars förlossning. Mamma Ulrika säger att förlossningen gick bra och utan dramatik, och lättare än när storebror Oliver föddes för fem år sedan. Däremot var det meningen att Tofte skulle bli en julbebis, inte en nyårsbebis. Ulrika är dock glad att han valde att inte komma på julafton.

– Han var lite sen, men det kändes bra. Vi har alltid sagt "inget decemberbarn". Men att han skulle komma den första i första, det trodde vi aldrig. Det känns lite märkligt.

Mamma Ulrika kommer ursprungligen från Ludvika och pappa Mikael från Lidingö. I november slog sig familjen ned i Svärdsjö. När DT fick träffa Ulrika och Tofte hade pappa åkt hem med storebror Oliver. Oliver, fem år, är tydligen väldigt glad över att ha fått en lillebror.

– Med två grabbar blir det nog fullt upp. Oliver var den enda som sagt hela tiden att det skulle bli en kille. Vi andra hade känslan av att det skulle bli en tjej, men vi hade valt att inte ta reda på det i förväg.

Morfar har redan gjort upp planer för sitt januari-barnbarn.

– Min pappa sa direkt att det skulle bli en sportkille, eftersom han kan vara junior länge. Han har nog tänkt sig något inom friidrott, berättar Ulrika, som själv inte har några idrottsliga planer för yngste sonen.

I morgon (måndag) får han troligen åka hem med mamma, pappa och storebror till Svärdsjö.

Gott nytt, första år och välkommen till Dalarna Tofte!

Mer läsning

Annons