Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högtidsdagen får kylig inramning

/

På lördag fyller Sollerökullan Anna-Greta Lindblom-Lundvall 70 år. En dag som Anna-Greta firar på ishotellet i Jukkasjärvi.

Annons

– Jag reser tillsammans med mina tre systrar till Kiruna på torsdag och sedan tillbringar vi helgen på ishotellet, säger Anna-Greta.

Fast hon gick pension för åtta år sedan är Anna-Greta eftertraktad på arbetsmarknaden som utbildad distriktssköterska. När tidningen kontaktar henne inför den stora dagen jobbar hon på barnavårdscentralen i Mora.

– Just nu känns det som ett trevligt yrke på mina egna villkor.

Anna-Greta gick på skolor i Sollerön och Mora innan hon fortsatte på Sjöviks folkhögskola utanför Avesta. Mellan 1963-1966 läste hon till sjuksköterska i Örebro och jobbade sedan där under ett år på mentalsjukhus.

1967 gick flyttlasset till Sundsvall där hon bodde och jobbade på flera olika avdelningar inom Sundsvalls sjukhus. Under den perioden vidareutbildade sig Anna-Greta till distriktssköterska.

När hon återvände till Sollerön och Mora tog hon en tjänst på distriktsmottagningen vid Saxnäs och var där från 1996 till dess att mottagningen stängde 2001.

– Därefter var jag på vårdcentralen i Älvdalen fram till min pension 2004.

Vid sidan av jobbet har hon sjungit i kör och varit aktiv i kyrkokören. Skidor har varit en fritidssyssla med Öppet spår två gånger, Halvvasan tre gånger samt Tjejvasan vid några tillfällen.

Mer läsning

Annons