Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forkörning intresserade SPF

/
  • Forkörning var temat för dagen när SPF Leksand drog igång verksamheten för året.
  • Lars Gudmundsson visade en unik serie bilder rörande forkörning..

SPF seniorerna i Leksand har presenterat sitt vårprogram och därmed startat verksamheten efter helguppehållet.

Annons

Under 2016 registrerades 47 nya medlemmar. För dem har styrelsen haft två välkomstkvällar med information om bland annat hur verksamheten brukar genomföras, vad verksamhetsplanen innehåller och vilka informationsvägar som finns.

Årets första månadsträff besöktes av drygt 90 medlemmar varav flera var nya och ytterligare ett tiotal som anmälde sig som medlemmar vid det tillfället. Som ett led i information till nykomlingarna gav veteranen Bo Jakobsson en tillbakablick sedan föreningens start 1984. Han gjorde en del nedslag i vad som hänt under åren och poängterade vikten av, att som äldre söka nya bekantskaper för att bl a motverka ensamhet.

Träffens huvudrubrik var "Forkörning från Leksand till Rörås". Lars Gudmundsson från Västanvik visade en unik serie bilder ledsagad av mycket ingående och medryckande berättelser. Hästar, hästar och ännu mera hästar som Lars hade namnen på. För många av dem kunde han dessutom redogöra för deras temperament. Vad sägs också om övernattning i snön under bar himmel och hundskinnspäls i 20 graders kyla?

Som introduktion till februari månads träff lämnade styrelsen en redovisning inför besök av kommunalrådet Ulrika Liljeberg. Hon kommer att lämna framtidsblickar för vård och omsorg. Det blir också plats för frågor.

Bengt Borkeby

Mer läsning

Annons