Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårsoaré i Vadsbro missionshus

/
  • Skolbarnen i By stod i fokus när By utvecklingsgrupp höll vårsoaré i Vadsbro missionshus.

By utvecklingsgrupp höll den 15 april vårsoaré i Vadsbro missionshus.

Annons

Att bry sig om det uppväxande släktet, eleverna i By skola, förklarade Inger M Eriksson på ett föredömligt sätt när hon hälsade välkommen till vårsoaré med underhållare av högsta klass.

– Visst har eleverna undervisningsmateriel i skolan, men man kan alltid göra det bättre, sätta lite guldkant på tillvaron, sa Inger.

Kerstin Eriksson presenterade de medverkande: Heléne Thunberg, David Johansson, Mikaela Eriksson, By-Folkärna ungdomskör, elever från By skola, systrarna Dalton samt kören Ad Libitum. Barnen i körerna kunde alla sånger utantill, många med Astrid Lindgrenanknytning.

Efter kaffepaus med delikata bröd blev det dags för Lenna Klaver att som solist framföra ”Det vore välan fr'underbart” ur My Fair Lady. Så ung tjej och så begåvad, klar och tonren röst! Mikaela Eriksson, som tjänstgör på Kulturskolan Dalarna, framförde en aria så tilltalande med pianoackompanjemang av Heléne.

David Johansson, barnkörledare för dagen, spelade Vid Frösö kyrka till publikens stora belåtenhet. Systrarna Dalton bjöd på lustigheter med hjälp av sina fioler. Eftermiddagen avslutades med kulturskolans vuxenkör under ledning av Mikaela. Bengt Albertsson från skolan intygar att flera datorer kan bli något för eleverna i By.

I denna välbevarade, med ömhet restaurerade kulturbyggnad fick stor publik och medverkande vara med om en höjdareftermiddag.

Maisie Edman Hollman

Mer läsning

Annons