Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänskap är magi - gudstjänst om färgglada ponnys

/
  • Den 19 mars blir det en annorlunda gudstjänst i Säters kyrka, med färglada ponnys i fokus.
  • TV-serien

På söndag den 19 mars klockan 11 blir det en annorlunda gudstjänst i Säters kyrka. Alla med förkärlek för de färglada små hästarna i My Little Pony lär bli glatt överraska av både gudstjänsten och evenemanget runt omkring.

Annons

"Friendship is magic" är en animerad tv-serie som handlar om de färgglada ponnyhästarna i My Little Pony. Gudstjänsten på söndag i Säters kyrka kommer ha fullt fokus på ponnys, och så kallade "cutie marks".

– Det kommer att vara en familjegudstjänst där vi pratar om just "cutie marks", och så kommer vi ha fest, bland annat korvgrillning och besök av en riktig ponny, säger Elin Danielsson, församlingspedagog i Säterbygdens församling.

Vad har ponnys i kyrkan att göra och vad handlar "cutie marks" egentligen om? Jo "cutie marks" är bildsymboler på My Little Pony-hästarnas sidor, och symboliserar en identitet eller egenskap. Gudstjänsten tar avspark i det ämnet och spinner vidare.

– Det är en symbolik som barnen är bekanta med. I tv-serien så finns det småsyskon och andra ponnys som inte har fått sina "cutie marks" än, och då kommer vi prata om hur man få dem eller kan upptäcka dem. Det handlar egentligen om vad ens essens är, vem man ska vara i världen. Vi kommer på gudstjänsten att undersöka hur man hittar sin identitet, berättar Elin.

Hur fick ni den här idén?

– Vi satt och funderade på ett tema och kläckte idén. På ytan är My Little Pony ett barnprogram, men tittar och lyssnar man så ser hittar man ett budskap. Serien handlar om att hitta sig själv och sin uppgift, att visa att vi är olika och vi behövs tillsammans med våra olika gåvor.

Är även vuxna fans välkomna?

– Jag känner flera vuxna människor som är inne på detta, så det vore kul om vuxna fans kommer. Vi kommer att ha ett språk för familjer, så det är lite mer inriktad mot barn än vanligt, men det är givetvis öppet för alla, säger Elin.

Mer läsning

Annons