Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välbehövliga kläder till Lettland

/
  • Horndals stickgrupp: Ulla-Britt Nyman, Barbro Engström, Ullabell Ericson, Sylvia Smeds, Inger Edström, Torborg Forsberg, Gun-Britt Andersson och Majlis Eklund.

Stickgruppen i Horndal med ursprung i den nu nedlagda pingstkyrkan i Horndal, var i veckan inbjuden till Horndals Lions månadsmöte.

Annons

På plats var också Lions distriktsguvernör och några medlemmar från klubbarna i Avesta och Krylbo.

Fokus för kvällen låg på det hjälparbete som dessa klubbar har bedrivit i Bauska i Lettland sedan ett flertal år tillbaka, och där nu också Horndalsklubben sedan ett år funnits med i bilden.

Tyngdpunkten i den här verksamheten ligger på klädinsamling och där ryckte stickgruppen in i år med ett stort antal välfyllda banankartonger med fräscha och fina stickade alster.

Torsten Bergkvist från Avesta tog oss med på den senaste resan till Bauska och visade med bilder och i sin information fram den misär som återfinns på landsbygden. Just där är behovet av inte minst kläder skriande. Varje resa, som sker med tre minibussar och vidhängande kärror, tar med sig cirka sex ton av olika förnödenheter, då framförallt kläder, som kommunens tre klubbar samlar in. Målsättningen är tre resor per år och Torsten har själv funnits med vid ett tjugotal tillfällen.

Gensvaret i inte minst klädinsamlingen är betydande i vår kommun och transporterna går varje gång fullastade.

Horndals Lions ville med inbjudan till mötet visa stickgruppen sin uppskattning för deras insats, som inte är slut i och med detta, och också ge dem en möjlighet att se var deras alster tar vägen och vilken nytta de gör.

Kurt Liljegren

Mer läsning

Annons