Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upptaktsmöte hos Malungs PRO

PRO i Malung har haft upptaktsmöte inför vårens verksamheter.

Annons

Ordförande Bengt Albertsson hälsade välkommen till en tapper skara som trots det halkiga väglaget tagit sig till Lillmokyrkan för att vara med i gemenskapen. Han informerade om ett innehållsrikt program för vårsäsongen med resor, möten och dans.

Oddmar Zars som är trafikansvarig informerade om Trafikverkets årshjul där en av delarna handlar om hur viktigt det är att vi skyddar oss i vintertiden. Oddmar tipsar om att vi bör ha halkskydd, stavar och rollatorer som stöd. Hjälm för att skydda vårt huvud och den stora visdom som vi äldre har.

Vid promenad i mörker bör vi ha reflexväst och reflexer. Det är viktigt att kolla om reflexen är i fullgott skick, dom försämras av ålder och tvätt, det är också viktigt att placera reflexen så att vi syns i trafiken, den bör sitta ungefär vid knäet.

Oddmar propagerade även för jämställdhet i bilkörandet, kvinnor ni får inte överlåta åt männen att köra bilen, ni måste turas om så att ni inte tappar bort körkunskapen. Om det finns ett intresse av att prova på halkbanan i Falun så kan PRO ordna en resa dit.

Folke Emilsson som är ansvarig för PRO:s hemsida uppmanade medlemmarna att lämna sin e-post adress till honom så att de kan nås av information. Folke informerade även om att medlemskapet i PRO ger en del förmåner.

Monika Tällberg som är medlemsansvarig berättade att föreningen har fått 37 stycken nya medlemmar.

Ann-Marie Pettersson

Mer läsning

Annons