Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar i stipendieform

/
  • Utdelarna av Dagmar och Bertil Wåghälls stipendium, Katarina och Kerstin Wåghäll, flankeras här av stipendiaterna Sara Junevik, Mats Hases och Maslah Omar.

Nu har Dagmar och Bertil Wåghälls ungdomsstipendier delats ut.
Årets stipendiater blev Mats Hases, Sara Junevik och Maslah Omar.

Annons

Sedan 1983 har Dagmar och Bertil Wåghälls Ungdomsfond uppmärksammat lovande dalaungdomar. Årets stipendiater som uppmärksammades vid en ceremoni vid Dagab i Borlänge den 7 februari är:

Dagligvaruhandel: Mats Hases, Avesta.

Mats bor i Hedemora men arbetar sedan två år hos Willys i Avesta. Mats anser att det är ett mycket viktigt arbete i en butik där tar man emot kunderna både när de kommer in i butiken och när de lämnar densamma. Ett trevligt bemötande är därför av största vikt så kunden känner sig välkommen.

Efter att ha arbetat i kassan erbjöds Mats nytt arbete med färskvaror, ost och färdigmat. Efter ytterligare någon tid erbjöds han dagens roll som att bli frukt- och gröntansvarig. Mats har fått åka på två utbildningar. Den första handlade om färskvaror, den andra var en utbildning om frukt och grönsaker.

Mats säger att han tycker det är kul att jobba hos Willys att han verkligen trivs där, mycket tack vare att han har en så bra chef som har intresse av att utveckla och stötta sina medarbetare. Hans mål är att bli butikschef någonstans inom Axfood-koncernen.

Idrott: Sara Junevik, Leksand.

Sara 17 år bor i Leksand, men tränar och tävlar för Falu SS. Hon har gjort stora framsteg och är nu en av de främsta fjärilssimmarna i Sverige i sin åldersgrupp. Under året har hon tagit flera medaljer. I juni deltog hon i Junior-EM i Ungern och tog där en guldmedalj. Under SM i Stockholm tog hon silver. Hon deltog också i VM i Canada och gick till semifinal. I somras deltog hon i O-ringen och vann två etappsegrar.

Sara har en mycket positiv personlighet och är därför en uppskattad kamrat både på tävlingarna och vid sidan av bassängen Hennes brinnande intresse för simning smittar av sig och inspirerar övriga simmare. Sara går nu på simgymnasiet i Falun.

Skolidrott: Maslah Omar, Borlänge.

Maslah har bott i Borlänge i 10 år. och har anppassat sig väl till livet i Sverige. Han har skapat en stor vänskapskrets och kontaktyta varifrån han ges alltfler och allt större ansvarsområden gentemot kommunen, idrottsrörelsen, ungdomar och vuxna med annan bakgrund. För två år sedan blev Maslah invald i styrelsen for Dalarnas skol-IF och har åkt på har åkt på flera olika kurser

För ett år sedan var han initiativtagare till att bilda den 26:e skolidrottsföreninngen i Borlänge. Maslah jobbar också vid sidan av studierna på IM språk där han är samordnare lärare och språkstödjare. Hans mål är att bli socionom/socialarbetare och just nu går han enskilda kurser på Högskolan som ska ge honom kompetens att bli antagen till denna utbildning.

Bertil Wåghäll grundade Hemköp, som nu är en av landets ledande kedjor inom dagligvaruhandeln. Drygt 640 000 kr har delats ut till 142 aktiva och ledare inom idrottsrörelsen, dagligvaruhandeln och skolidrotten.

Mer läsning

Annons