Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre goda ting hos PRO i Malung

/
  • Bengt Albertsson, Gunilla Fransman, Marie Hinders och Odmar Zars gästade PRO Malungs möte.

Hörsel- och tandvård samt trafik var ämnena för dagen när PRO Malung höll möte i slutet av mars.

Annons

Enhetschef vid LT Hjälpmedel Gunilla Fransman informerar om att det är viktigt att göra hörselmätningar. Det vanliga i dag är att få hörapparat på båda öronen och för hjälpmedlen får man betala en avgift med 500 kr per apparat. Processen med remiss har lång väntetid, men när behovsbedömningen är gjord går det fort att få sin hörapparat.

Marie Hinders från Orsa informerar om tandhälsa och tandvårdsstöd. Landstinget har ett ganska omfattande stöd för tandhälsa det är viktigt att ta del av den information som finns. Det finns ett ”gult kort” som ger förmåner till dem som har omfattande vårdbehov. Biståndshandläggare kan ge intyg. Det finns ett ”blått kort” som ger förmåner till de som har någon funktionsnedsättning, här är det läkare som ger intyg. Försäkringskassan har även flera tandvårdsstöd.

Bo Olsson från festkommittén tackade alla som ställt upp på sillfesten för ett gott arbete som resulterade i en väldigt trevlig och god kväll. Trafikansvarig Odmar Zars gav goda tips om att köra bil i dåligt väglag. Håll koll på om du har gamla däck, däck är färskvara, se till så du har rätt tryck på däcken. Se upp för vattenplaning nu när det blir snösmältning och tänk på att du har fyra gånger ggr så lång bromssträcka på vintern.

Ann-Marie Pettersson

Mer läsning

Annons