Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias Karlehag belönades med premie

/
  • Folkmusikern och artisten Tobias Karlehag har tilldelats en premie ur Marie Hedbergs minnesfond.

Folkmusikern och artisten Tobias Karlehag har tilldelats en premie ur Marie Hedbergs minnesfond.

Annons

Varje år sker en utdelning av premier ur Marie Hedbergs minnesfond. Mottagare är enskilda personer eller ungdomsgrupper inom Rättvik kommun.

– Premien är på 2500 kronor och är inriktad på att stimulera ungdomar att starta upp en verksamhet eller projekt inom kommunen som på något vis berikar kulturutbudet, berättar Robert Ehrling, ordförande i Marie Hedbergs minnesfond.

I år gick premien alltså till Tobias Karlehag, uppvuxen i Rättvik, och som sedan fem år tillbaka är bosatt i Göteborg. Han får premien för sitt deltagande och engagemang inom riksteaterns succéföreställningar "Clowner utan gränser" och "Kalas i parken".

Den förstnämnda är en internationell ideell organisation som skickar clowner och artister till barn och samhällen runtom i världen drabbade av krig och andra kriser och där man arbetar för att sprida glädje. "Kalas i parken" är en turnerande cirkusfest för hela familjen där det bjuds på fysik komik, magi och musik i ett folkparksformat.

– Jag är väldigt tacksam för att mottaga denna premie säger Tobias sommar är fullbokad består dels av fler föreställningar, dels att vara ledare på Ethno i Estland samt en skivinspelning.

Mer läsning

Annons