Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänder i fokus hos SPF Skinnarbygd

/
  • Medlemmarna i SPF Skinnarbygd fick sig en rejäl dos tandvårdskunskap vid föreningens senaste möte.

Tandvård och tänder stod i fokus vid SPF Skinnarbygds senaste möte då tandläkare Maja Lillsund och tandhygienist Anneli Wahlström var inbjudna gäster.

Annons

SPF Skinnarbygd gästades vid sitt senaste möte av tandläkare Maja Lillsund och tandhygienist Anneli Wahlström som berättade lite hur vi skall skydda våra tänder och tandkött från att bli angripna av bakterier.

Eltandborsten sägs vara munnens Rolls Royce kombinerat med sättet vi använder den på. Men det går förstås bra med vanlig tandborste kombinerat med mellanrumsborste som finns i alla livsmedelsaffärer.

Det kom också upp varför det är så dyrt att gå till tandläkaren. Utbildningen är lång dyr och intensiv och redskapen tillverkas med oerhörd precision och kan inte användas längre tid. Det nämndes även att alla personer får 300 kr i tandvårdshjälp som betalas ut första juli varje år. För att använda ditt tandvårdsbidrag måste man gå till en tandläkare eller hygienist som är ansluten till det statliga tandvårdsstödet som då dras av från din räkning.

Högkostnadsskydd är för den som har höga kostnader, vilket betyder att över ett visst belopp behöver vårdtagaren bara betala en del av kostnaden själv.

Alla åhörare var mycket intresserade och många frågor ställdes.

Helga Berg

Mer läsning

Annons