Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succékör bjuder på lyckopiller

/
  • Förra året gjorde Succékören just succé med sin Abba-konsert i Kristinehallen. Den 19 november i Kristinehallen är det återigen dags för ett framträdande av den över 100 kvinnor och män starka falukören.

Dom gjorde succé redan förra året, och nu förstärkta med ytterligare falubor som röststarka medlemmar lär Succékören med garanti upprepa fjolårets publika framgång.
– Vi ska överträffa oss själva, förklarar körens ledare och dirigent Anna-Maria Nyström.

Annons

Succékören är en drygt 100 män och kvinnor stark kör som bildades förra året av Anna-Maria Nyström och som, precis som namnet antyder, gjorde braksuccé. Föreställningar slutsålda till sista biljett och publiken hyllade kören med stående ovationer.

Såklart man vill upprepa en sådan framgång. Sedan dess har också körledaren Anna-Maria Nyström fintrimmat kören med ytterligare några medlemmar samt såväl en åtta man stark orkester. Den 19 november ska man återigen gästa Kristinehallen då man bjuder på dubbla föreställningar samma dag.

– Eftersom det blev så lyckat förra året måste vi ju så köra igen, och vi ska t o m överträffa oss själva, skrattar Anna-Maria Nyström.

Precis som vid förra årets framträdanden består repertoaren bara av Abba-låtar.

– Det blir Abba för hela slanten, men kanske inte riktigt som vi hört dem förut. All musik kommer nu att framföras akustiskt vilket ger Abbas låtar en helt annan karaktär och ljudbild och därmed en helt ny upplevelse.

Körmedlemmarna har inför konserterna i huvudsak övat hemma. Under nio veckor, har man dock genomfört totalt tolv repetitioner.

– Och stämmorna sitter redan perfekt så allt känns bra inför konserterna, menar Anna-Maria som betonar den glädje kören finner i sången.

– Det här är kort och gott vrålroligt. Det finns så mycket positiv energi i och kring kören att jag redan nu vågar utlova att konserterna i november kommer att bli rena rama lyckopillren.

För att publiken inte ska tröttna på Abba kommer också gruppen Trio Cyan att finnas på plats. De spelar nyskapande jazz och det blir dessutom ett klassiskt stycke på cello av Josefine Fransén.

– Trio Cyan är tre unga musiker från Musikkonservatoriet här i Falun som tidigare vunnit Musik Direkt och är verkligen talangfulla. Dessutom kan ju det bli en liten välkommen paus i Abba-låtarna.

Biljetterna till konserterna har redan släppts och med tanke på förra årets biljettrusch lär trycket nog inte bli mindre i år.

– Man ska nog i alla fall inte fundera alltför länge, tipsar succékörledare Nyström.

Mer läsning

Annons