Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studieavslut med residensbesök

/
  • Malin Engström, som guidade PRO-arna runt i landshövdingsresidenset, vid sängarna som kungaparet använder vid besöken i Falun.

Under vintern och våren har en grupp pensionärer i PRO Mjälga-Östermalm träffats för att studera Falun. Som grund för studierna hade man boken Strövtåg i Falun.
Cirkelledare har varit bokens författare Björn Eriksson.

Annons

För en tid sedan startade en bussresa med tolv cirkeldeltagare för att på plats och ställe bese cirkelämnet. Färden gick först till landshövdingens residens på Åsgatan. Där togs de emot av husfrun Malin Engström som berättade att hon innehaft tjänsten i 14 år och sköter allt som skall göras för att residenset ska fungera.

Hon förevisade gruppen samtliga rum och dess målningar och möblering på bottenvåningen. Sedan gick man en trappa upp och fick bland annat se det rum som kungen och drottningen använder då de besöker Falun.

Malin Engström visade även landshövdingens tjänsterum. Efter avslutade visning gick cirkeldeltagarna till Stora Torget där Björn Eriksson berättade om byggnaderna runt torget.

Haraldsboskolan fick därefter besök. Där serverades en trerätters måltid som eleverna tillagat. Efter måltiden fortsatte man till hopptornen i Lugnet som bjöd på en fantastisk utsikt över Falun.

Mer läsning

Annons