Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Grangärdebygden var ute och cyklade

/
  • Mikael Areschoug berättade vid SPF Grangärdebygdens senaste möte om sina cykelresor runt om i Europa.

Är cykelsemester något för pensionärer?
– Absolut, om man är beredd på att inte ha det så bekvämt och att tillfälligt avstå från sofflocket, löd svaret vid SPF Grangärdebygdens senaste möte.

Annons

SPF Grangärdebygdens medlemmar fick under månadsmötet i Solgärdes samlingssal följa med föreningens sekreterare Mikael Areschoug på de senaste somrarnas sju resor till olika destinationer såväl inom som utom landets gränser.

Tillsammans med en före detta arbetskamrat och tillika god vän har Mikael tillryggalagt åtskilliga mil på vägar av allehanda beskaffenhet. Från välpreparerade cykelvägar i Tyskland och smala hårt trafikerade bilvägar i Cornwall till leriga hjulspår på gränsen mellan Litauen och Polen har de färdats i såväl regn som solsken.

De 37 medlemmar hade bänkat sig fick vara med om en mycket trevlig resa, då vi bland annat fick veta vad man bör tänka på innan man ger sig ut på vägarna, vilken utrustning som är lämplig, hur man ordnar boende och mat, hur långt man kommer på en dag i olika väder på vägar i England, Tyskland, Holland, Belgien, Danmark med Bornholm, Lettland, Litauen, Polen och Sverige. Man fick också veta hur man får med sig cykel med utrustning på flyg.

Efteråt bjöds eftermiddagsfika som anordnats av de flinka damerna i köket.

Inge Hällkvist

Mer läsning

Annons