Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Falun på vårvandringsfinal med mersmak

/
  • Vandringsgruppen framför kyrkan.
  • Erik Dahlstedt berättar om Domarringen invid Frostbrunnsdalen.
  • I vandringen ingick även att balansera sig över en hängbro.

SPF Seniorerna i Falun har avslutat vårens skogsvandringar med en promenad genom Frostbrunnsdalen i Borlänge.

Annons

Vandringsledaren hade planerat vandringen med tanke på den starka solen och höga temperaturen. Man startade vid Wallingården och promenerade längs kyrkogården där man stannade framför Jussi Björlings grav.

Just den här vandringen var speciell eftersom man hade turen att ha med sig Erik Dahlstedt som på fritiden varit guide i Stora Tuna kyrka och som dessutom skrivit om kyrkan.

Man fortsatte förbi Kyrkskolan, gick sedan ner i Frostbrunnsdalen på den markerade leden och kom så småningom fram till rastplatsen där medhavd matsäck intogs. En och annan mygga fick man slå bort när man befann sig i skuggan och lyssnade på Erik Dahlstedts berättelser.

Domarringen var nästa sevärdhet, och därefter promenad över hängbron innan man kom upp ur dalen. De i gruppen som hade möjlighet att stanna kvar en stund fick en guidning av Erik inne i kyrkan där han berättade om kyrkans fascinerande historia, från 1200-talet fram till den stora restaureringen i början av 1900-talet.

– Tidigare har jag inte kunnat eller vågat delta, men den här gången ville jag testa om skogsvandring är något för mig. Och det är det, definitivt! En vandring med både vacker natur och intressant kulturhistoria gav verkligen mersmak, menade en av deltagarna efter vandringen.

Mer läsning

Annons