Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Falun åkte Stafettvasan

/
  • Kristina Holmberg var en av deltagarna i det lag från SPF Falun som deltog i StafettVasan.

SPF Falun har gjort en insats i fädrens spår och deltagit i StafettVasan.

Annons

Detta sjätte år med skidutflykter inom SPF Seniorerna Falun har blivit ett riktigt rekordår: 14 tillfällen, 162 starter med 41 olika skidåkare. Man har åkt varje tisdag från 5 december, bortsett från jul och nyår. Man har samlats kl 9 för samåkning till skidspåren.

Där åker alla en till en och en halv timme i eget tempo och det gör ju att alla kan vara med oavsett åkskicklighet. I de allra flesta fall finns det enkla korta spår att välja på. Sedan dricker alla sitt medhavda fika.

Den flitigaste deltagaren har varit Lars Tysk, +80 år, som varit med 13 av de 14 tillfällena. Alla sex åren har han tillhört de allra flitigaste.

Det har ju också varit en rekordvinter, där alla tillgängliga skidspår har varit öppna under hela vintern. SPF Falun har mest varit i Stångtjärn och Sörskog, men också gjort utflykter: Karlsbyheden, Gyllbergen och Mora för att åka i Vasaloppsspåret.

För fjärde året i rad har SPF Seniorerna Falun haft ett lag som åkt StafettVasan. ”Årets höjdpunkt”, enligt deltagarna.

På grund av kylan blev starterna uppskjutna halvannan timme, men det var ändå 20 grader kallt vid starten av förstasträckan. Men resten av dagen blev det riktigt bra skidväder med omkring 8 grader kallt och fina spår.

Man hade i förväg gjort en prognos på att man skulle åka på 7:40. Det blev 7:43, ingen dålig gissning. Alla hade åkt bra och hållit sina tider väl och 18.15 på kvällen gick man i mål. Laget hamnade på plats 1157 av cirka 2000 startande lag. Förra året var placeringen 1207 med en halvtimme snabbare tid. Spåren var snabbare då.

De som åkte heter Kristina Holmberg, Ola Hedlund, Bo Marklund, Mats Isberg och Mats Hiertner. Alla ansåg att det varit en lyckad heldag så det blir säkert samma resa nästa år.

Inför nästa år skulle SPF Falun vilja utmana andra föreningar.

Mats Hiertner

Mer läsning

Annons