Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF besökte Lars Lerins utställning

/
  • SPF Tuna-Säter har besökt Karlstad och konstnären Lars Lerins utställning på Sandgrund.

SPF Tuna-Säter har varit på bussresa till Lars Lerins utställning på Sandgrund i Karlstad.

Annons

Bussföraren Thomas sattes på prov redan vid första fikastoppet. I den branta och isiga backen till Utpostens cafè blev det stopp. Efter att ha backat en halv kilometer och tagit fart kom vi upp. Där fick vi den efterlängtade smörgåsen och kaffe. Från utsiktstornet intill serveringen är det utsikt över Filipstad.

Väl framme vid Sandgrund tog guiden Karin hand om oss och berättade hur danspalatset Sandgrund har blivit en plats för Lars Lerins konstutställning. Scenen som var Vikingarnas och Sven-Ingvars hemmaplan är orörd, även dansgolvet är kvar, numera fyllt med montrar där en del av Lerins omfattande produktion visas.

Karin visade hur konstverken blivit olika beroende på när var och hur. I Lofoten blev det mörka tavlor, i Sibirien speciella av den karga naturen, hus runt Medelhavet detaljrika och han kom alltid tillbaka till ljusa Värmländska björkskogar i skir grönska. Hem åkte vi om Fredriksberg och någon sa, det är bara skog vi har sett 40 mil skog.

Den skogsintresserade ser variationsrik levande skog från plantor till gammal skog, något för alla. Oavsett om man är skogsbrukare, skogsvandrare eller fågelskådare.

Gunnar Olsson

Mer läsning

Annons