Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Barkenbygden lyssnade på Jon Norberg

/
  • Jon Norberg, till vänster, vid kaffebordet hos SPF Barkenbygden.

Gäst vid SPF Barkenbygdens senaste möte var radioprofilen Jon Norberg.

Annons

Jon Norberg är biblioteksutbildad och pensionär sedan fyra år, men känd från Radio Dalarna. Jon besöker olika pensionärsföreningar och berättar om sitt radioliv och har ett frågeprogram med musikfrågor.

Jon började med att berätta om tiden när Radio Luxemburg sände musik och speciellt minns han VM-matchen i boxning mellan Ingemar Johansson och Floyd Pettersson. Denna historiska match fick inte sändas direkt i Sveriges Radio.

Vid sidan av sitt biblioteksjobb skrev Jon i olika tidningar och snart blev det radio på heltid. I början var det barnprogram och senare vuxenradio med lust och längtan. Från barnradion lanserade han "Mamma Mu och Kråkan", från vuxenradion var han med och startade "Så ska det låta" och senare "I afton dans".

Mest känd är Jon i kanske i sök och finn, ett program där man kan få hjälp att hitta saker,som han medverkade i under 20 år. Ett program med brett innehåll och där människor berättar. Jon har många minnen därifrån och blev Jon med hela Dalarna.

Bland annat berättade han om Margareta och Torgny som blev ett par i programmet. Jon hade även förberett en frågesport med kluriga musikfrågor. En del lätta andra svåra men det mesta från gamla tider.

Jon berättade vid kaffet att han fortfarande är aktiv med radioprogram men numera med s.k. poddar. Program som går att lyssna på via dator. Vid dalfolk.nu går det att lyssna på 150 olika program. Även via falupodden och uppdrag spänning går det att lyssna på Jons speciella röst.

Jon avtackades av seniorerna med en varm och uppskattande applåd. Mötet avslutades därefter av Alf Werner som berättade om vårens avslutning tillsammans med SPF Ludvika vid Gammelgården den 30 maj.

Nils-Olov Olsson

Mer läsning

Annons