Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Avestas herrar står för menyn

/
  • SPF Avestas herrar har under hösten och våren slipat sina matlagningskunskaper och nyligen kulminerade det hela i en stor avslutningsmiddag med inbjudna respektive.

Vad vore livet utan god mat och något att dricka till och att träffas i ett glatt gäng.
Det har sexton herrar från SPF Seniorerna i Avesta tagit fasta på.

Annons

För sjätte året avslutades höstens och vårens sju sammanträffar. 16 herrar träffas för att tillaga en god middag med efterföljande samvaro kring matbordet. Varje år hyr man Domarhagens hemkunskapskök där finns åtta spisar finns att tillgå. Herrarna delas upp två vid varje spis.

De tidigare åren har gruppen bestått av två gånger sexton herrar som träffats tio gånger för att tillsammans laga middag. Ledaren för grupperna anskaffade varorna som användes samt skrev ut receptet till samtliga deltagare. Receptet skrevs för två personer då två och två samsades om en spis.

Baktanken var att recepten skulle användas hemma för att tillaga en middag till sin fru/sambo. Ryktet sa att receptet lämnas direkt till frun/sambon. Den sista terminen organiserades gruppen om och delades upp på fyra herrar i fyra grupper som turades om och tog ansvaret för inhandling och receptframtagande.

Året har fungerat mycket bra de sju träffarna och alla vill fortsätta igen i höst. Avslutningen är lite speciell då respektive bjuds in att delta vid tillagningen av kvällens middag. Under tiden herrarna lagar varmrätten så bjuds damerna på en förrätt med lite bubbel till.

Utan att skarva för mycket så blev ljudnivån högre och högre under förrättens intagande. Alla herrar funderade på vad det kunde bero på. Efter att varmrätten är klar förpassar vi oss till vår föreningslokal och fortsätter med förtäringen där också desserten och kaffe serveras. Ledaren avtackades med en kartong som det skramlade i.

Med förhoppning att alla fortsätter och kanske det blir en grupp till i höst då efterfrågan om platserna är stor. Det är ett betyg på att det är mycket trivsamt och samtidigt kanske herrarna ser det som lärorikt och kan ställa sig vid spisen hemma och överraska sin käresta.

Lasse Ahlm

Mer läsning

Annons