Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Avesta redo för hemberedskap

/
  • Frivilliga Resursgruppen, FRG, i Avesta har ordnat studiecirklar i hemberedskap. På bilden syns i främre raden fr v cirkelledaren Lena Sköld, Inger Åsman, Eivor Hedström och Rolf Jannerlid. I bakre raden står Ingemar Hedström, Anette Wahlqvist, Leif Hedén, Inga Jannerlid och Anita Hedén.

SPF Seniorerna i Avesta har avslutat två studiecirklar i hemberedskap.

Annons

Kurserna har arrangerats av Frivilliga Resursgruppen (FRG) i Avesta och man har diskuterat eget ansvar och samhällets ansvar vid kriser då något inte fungerar som vanligt. Vid ett tillfälle kom Max Rupla, Avesta kommuns säkerhetssamordnare, på besök och fick svara på frågor. Många tips och funderingar har dykt upp under de olika kurstillfällena. Glada skratt och allvarliga frågor har avlöst varandra.

Minst tre dygn bör vi ha egen beredskap för att klara vår försörjning av mat, vatten, värme, Information och sömn. Man har funderat över vad som ska läggas i en krislåda och fått checklistor med tips om detta. Viktiga telefonnummer att komma ihåg och spara i minnet och på papper repeterades. En batteriradio med många funktioner och laddningsmöjligheter blev populär i grupperna. Man hann även med tips för säkerhet gällande brand och internet i cirkeln.

Vecka 22 arrangeras en krisberedskapsvecka. Då kommer alla hushåll att få en informationsskrift om krisberedskap och information ges också på olika ställen i kommunen.

Lena Sköld

Mer läsning

Annons