Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sound of näverlur hos SPF Orsa

/
  • Ingemar Ihlis gästade SPF Orsas senaste möte och visade då hur man spelar näverlur.

SPF i Orsa höll den 29 januari månadsmöte på Hembygdsgården. Ett möte där Ingemar Ihlis svarade för uppskattad musik.

Annons

De drygt 70 medlemmar som sökt sig till Hembygdsgården blev efter kaffet bjudna på underhållning av Ingemar Ihlis från Gagnef. Som en koppling till fikat började Ingemar med en låt om "Kaffe och amore" av Hasse Alfredsson, följd av Jules Sylvains "Säg det i toner"..

Det berättades därefter om ett upplevt möte med Anders Zorn. Olle Adolfssons Nu är det gott att leva, följdes av ett potpurri på kända låtar där det trakterades såväl trumpet, trombon, dragspel och elorgel, eller vad det en synt? Hasse Alfredssons "Man kan hoppas barna kan få ett glas öl" och Astrid Lindgrens "Fattig bonddräng" varvades med en mängd vitsar och historier. Näverlur och bockhorn ingick också i dagens arsenal.

Dagen började gå mot sitt slut och när Ernst Rolfs Det är kvinnan bakom allt tonat ut återstod att avsluta med "Koppången" av Per-Erik Moraeus till allas glädje.

Det informerades om att på försök ha lunchträffar någon eller några gånger. Tanken är att man träffas första gången den 6 februari kl 11 vid Macken i Orsa för att luncha och ha trevligt.

Motionsbowlingen rullar på som vanligt på torsdagar 10.30-12.00 med undantag för den 15 februari då även en bowlingcoach är på plats och ger tips. Det informerades om nya medlemmar och diverse reseförslag.

Nästa månadsmöte är även årsmöte och sedvanliga årsmöteshandlingar finns att hämta på vår hemsida eller ta kontakt med ordförande. Det kommer att bjudas på kaffe och semla enligt uppgift.

Hasse Ekström

Mer läsning

Annons