Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnarbygdare fick lära sig om Burma

/
  • Solveig och Björn Rosén berättade om en resa de gjort till Burma i Asien.

Vid SPF Skinnarbygds senaste möte togs deltagarna med på en resa till Burma. Guider var Solveig och Björn Rosén.

Annons

Ordförande Alf Karlsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna och lämnade sedan över till Solveig och Björn Rosen som berättade om en fantastisk resa de gjort till Burma.

Ett fattigt land med 55 millioner invånare på en yta ungefär lika stor som Sverige. Det finns nästan ingen kriminalitet trots en massa olika folkslag. Härligt klimat. Mycket Buddhafigurer över allt med många heliga ställen där man inte fick trampa med skor så det var barfota som gällde nästan över allt.

Lite udda var att om någon köpt en ny motorcykel eller bil så skulle den döpas. För det var något väldigt stort. Man pratade med fordonet och rådde det till att vara försiktig med sin förare och värna om denne.

Burma har fantastiska sandstränder, underbart utsmyckade gamla hus med mycket guld. Burmeserna lever mest av fiske vilket inte hindrar en livlig marknadskommers. Annars jobbiga vägar som trafikerades av oxkärror.

Trots fattigdomen är nästan alla läskunniga. Massor av moskiter så man måste sova under moskitnät. Den fantastiska byggnaden är ett tempel i staden Rangoon, huvudstad i Burma

Helga Berg

Mer läsning

Annons