Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sillfest hos Malungs PRO

/
  • Bengt Alfredsson, ordförande i PRO Malung, serverar sill.

Festernas fest det är PRO:s sillfest på Folkparken Orrskogen i Malung.

Annons

Det är en fin tradition som gick av stapeln för trettiotredje gången. Festen hölls den 16 mars, tillställd av pensionärer för pensionärer. Först söker man upp var den bästa sillen finns, sedan sköljs den och grillas på gödande kol. Därefter så dukar man och gör festfint på parken tills gästerna anländer.

Ordföraren i festkommittèn Bo Olsson hälsar välkommen till gästerna som kommer från många olika håll, Stora Tuna, Borlänge, Mora, Sunne, Ekshärad, Lima med flera. Hovmästare Morgan Haga hänvisar festklädda gäster till borden, skickliga servitörer och servitriser i vita nystärkta förkläde serverade delikatesserna. Menyn bestod av glödstekt sill, mandeljoläppel samt tölla och lättöl.

Första gången deltog 159 PRO:are och 22 medlemmar serverade och musiken sköttes av Sverres orkester. Den här gången var det cirka 300 gäster och omkring 50 i staben.

Mätta och belåtna så trädes dansen igång till Kjell Dahls orkester från Lidköping som spelar härlig svängig musik. Den här generationen kan verkligen dansa och tro inte att gentlemännen är för gamla för att ge en puss på tinningen eller swinga en kvinna i skyn.

Omdömena var: "Trevligt och gott", "Helt fantastiskt" och "Det här måste göras om."

Ann-Marie Pettersson

Mer läsning

Annons